HATAY / ALTINÖZÜ - Yunus Emre Çok Programlı Anadolu Lisesi

Nis

Yunus Emre Çok Programlı Anadolu Lisesi okulumuz Rehberlik Servisi tarafından üniversite sınavına hazırlanan 12. sınıf öğrencilerimizin; hedeflerini netleştirmelerinde yardımcı olabilmek,  motivasyonlarını arttırmayı sağlamak,  amacıyla Hatay Mustafa Kemal Üniversitesine okul gezisi düzenlendi.

Nis

MEB 'in "Ben Her Yerde Varım Proje kapsamında okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alan Şefi Rojda Baysoy Can eşliğinde çocuk gelişimi ve eğitimi öğrencileri mahallede bulunan çocuklarla bir araya gelerek çocuklarla yüz boyama , hikaye okuma etkinliği ve dramatizasyon çalışmaları yapılarak çocuklarla eğlenceli anlar geçirildi.

Nis

Otizm, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişim bozukluğudur.

Nisan ayı Birleşmiş Milletler tarafından bütün Dünyada Otizm Farkındalık ayı, 2 Nisan ise Otizm Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir, Nisan ayı boyunca dünyada otizm konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılmaktadır.

Otizmin temell belirtileri arasında, başkalarıyla göz teması kuramamak, gözlerin bir yere takılıp kalması, ismi söylendiğinde bakmamak, sözleri tekrarlamak, parmağıyla istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, sallanmak, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar gözlenmektedir.

Her şeyden önce bilmemiz gereken bir şey var otizm bir eksiklik değil, gelişimsel bir farklılıktır

Mrt

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI 12. SINIF ÖĞRENCİLERİ İLE KİTAP OKUMA SAATİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Mrt

İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı tarafından MESEM öğrencilerine, Çalışanlara Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verildi.

Mrt

Kurtuluş mücadelesinin temellerinin atıldığı, tarihte eşine rastlanmayacak bir kahramanlık destanının yazıldığı 18 Mart  Çanakkale Zaferinin 109. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu eşsiz destanda canlarını cennet vatanımız uğruna feda eden tüm aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ

• 12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE M.AKİF ERSOY'U ANMA GÜNÜ

İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un yazdığı milletimizin onurlu mücadelesini ve bağımsızlığını vurgulayan, İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 102. Yıldönümünü kutluyoruz. Yurdumuzun birçok yeri düşman işgali altındayken halkımız kadını, erkeği, çocuğu ve askeriyle ülkesi için zor şartlar altında bir karış toprağını vermemek için mücadele verirken, Mehmet Akif ERSOY milletimize cesaret vermek, duygularını harekete geçirmek üzere İstiklal Marşımızı yazmıştır. İstiklal Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, eşsiz bir eserdir. Mehmet Akif ERSOY, "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" derken; verilen mücadelenin zorluğunu ifade etmiştir. İstiklal Marşımız milletimizin Atatürk önderliğinde, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır.

Mrt

Öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla "Deprem/Bina Tahliye Tatbikatı" yapıldı. Okulumuzun tüm alanlarında çalan acil durum zil sesi ile “Çök, Kapan, Tutun” hareketi yapılarak zil sesinin bitmesi beklendi. Zil sesinin bitmesinin ardından yapılan duyuruyla öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı.

Şbt

İlçemizde düzenlenen "12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Programı çerçevesinde düzenlenen "İstiklal Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasına" Yunus Emre Çok Programlı Anadolu Lisesi olarak katılmış bulunmaktayız.

Şbt

Okulumuz öğrencilerine Psikolojik Danışman tarafından Psikolojik Sağlamlık semineri verilmiştir.

Şbt

Okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alan Şefi Rojda BAYSOY CAN alan öğrencilerine İSG eğitimi verdi. İş sağlığı ve güvenliğinin önemine vurgu yapıldı.Toplam 8 saatlik yapılan eğitimin sonunda öğrencilerimize Eğitim Katılım Belgesi verildi.

Şbt

Okulumuzda Türk Dili ve Edebiyatı dersinde yapılan düzenli kitap okuma çalışmalarından kesitler.

Şbt

Altınözü Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından okulumuzda Madde Bağımlılığı semineri verilmiştir.

Şbt

Sorumluluk sınavları 13-20 Şubat 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Sorumluluk sınavlarına girecek öğrencilerimizin kalem ve silgilerini yanında getirmeleri gerekmektedir. Sorumluluk sınavına girecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Ock

Okul Psikolojik Danışmanı tarafından okulumuzda Akran Zorbalığı semineri verilmiştir.